Frequently Asked Questions


 • Waarom juist hier een kenteken spotten?
  Er zijn inderdaad meer plekken waar U kentekens kunt doorspelen en asociaal rijgedrag kunt melden. Echter vaak betreft dit een uitgebreid formulier met veel persoonlijke informatie. En alhoewel er gegarandeerd wordt dat U anoniem blijft is dit vaak te betwijfelen. Tevens kunt U daarna nog telefonisch worden lastig gevallen voor extra informatie, terwijl U enkel even snel een kenteken wilt doorgeven. Bij wegmisbruik spotter is het heel eenvoudig en snel om een spot te plaatsen (< 1 min.). En het grote voordeel is dat U geen persoonlijke informatie hoeft te verstrekken. Tevens bieden wij leuke interactie door middel van Google maps zodat u bij u in de buurt eens kunt kijken waar veel automobilisten de mist ingaan.

 • Waarom deze website?
  Ik ben deze website begonnen omdat ik het zat was om steeds meer en steeds gevaarlijkere situaties op de weg tegen te komen. Deze website kan dienen als uitlaat klep voor mensen die zich er ook aan ergeren en tevens kunnen we er met z'n allen voor zorgen dat deze wegmisbruikers zelf in gaan zien dat ze niet goed bezig zijn. Uiteindelijk heeft deze website ook tot doel mensen bewust te maken van hun wegmisbruik, omdat veel mensen het zelf niet in de gaten hebben. Na aanmelding heeft u toegang tot de zoekfunctie, zoek uw eigen kenteken eens op en kijk of andere weggebruikers zich aan U hebben geergerd.

 • Welke informatie moet ik doorgeven om te spotten?
  U hoeft maar een aantal kenmerken van het voorval te onthouden wetende: Het kenteken (met streepjes), Datum van de overtreding, Dagdeel, Provincie, Weg (indien van toepassing), Merk, Kleur, Type ergernis, en eventueel een omschrijving van het voorval.

 • Is er een App beschikbaar voor mijn telefoon?
  Op dit moment is de app in ontwikkeling en zal zo snel mogelijk worden gelanceerd.

 • Hoeveel kentekens kan ik spotten?
  U kunt 1 maal in de 2 weken hetzelfde kenteken spotten. Hierdoor is het niet mogelijk om fraude te plegen door een bepaald kenteken heel vaak te spotten.

 • Hoeveel kentekens kan ik spotten?
  U kunt maximaal 3 verschillende kentekens per dag spotten. Hierdoor is er een milde controle op de juistheid van elke spot.

 • Wat gebeurd er met gespotte kentekens?
  Als een kenteken eenmaal is gespot zal deze verschijnen in het overzicht. Vervolgens kan iedereen (ja ook de politie en verzekeraars) de kentekens en omschrijvingen bekijken per regio.
 • Waarom geen fotos of filmpjes?
  In verband met privacy overwegingen is het op dit moment niet toegestaan foto's / filmpjes aan kentekens te koppelen.

 • Welke kentekens kan ik spotten?
  Er kunnen momenteel alleen NL kentekens gespot worden van auto's en bromfietsen.

 • Is dit niet klikken?
  Spotten is niet klikken aangezien we de gespotte kentekens niet doorspelen aan bijvoorbeeld de politie. Het zou klikken zijn als we bijvoorbeeld een busje van een bepaalde firma over de schreef zien gaan en dan de firma op de hoogte gaan stellen zodat er maatregelen tegen de chauffeur genomen kunnen worden. Dit willen wij dus niet wij willen juist dat weg gebruikers hun eigen kenteken eens opzoeken om te achterhalen of ze vaak gespot zijn


Tweeten